Els oficis més antics del món

Com tots coneixem, la professió més antiga del món recau en la prostitució. Ja el Codi Hammurabi regulava el dret de l’herència de les prostitutes. Juntament amb aquestes, l’altre professió que ningú s’espera que sigui igual d’antic és la de ser espia. L’única diferencia entre ambos és que les prostitutes sí que cobraven pels serveis però l’espia simplement servia al poble. És a dir, la felicitat del poble era la moneda de canvi per l’espia.

La curiositat és que tant les prostitutes com els espies eres els que gestionaven els secrets dels homes, els únic que coneixien el que es feia fora dels ulls indiscrets dels demés. No obstant, la que guardava els secrets sempre era la prostituta, ja que d’allò depenia el que pogués menjar, mentre que l’espia l’interessava deslligar-ho tot per a descobrir a l’home en els seus actes més íntims.

A més a més, cal destacar que la prostitució ha sigut realment una font d’inspiració per a varis autors espanyols en la literatura. Les novel·les més importants de la postguerra estan habituades sempre en un prostíbul. Sempre s’ha cregut que els homes no només anaven a buscar sexe a aquelles senyores, sinó que també comprensió i benestar durant unes hores. Per això va marcar tant a l’home espirituós.

Així doncs, encara que siguin les professions més antigues del món, cal a dir que no han vist passar la crisis mai, ja que l’home sempre seguirà consumint els serveis de la prostitució – afirma Lucy – i seguirà necessitant els serveis d’un detectiu per a retreure els draps bruts d’un altre pel xantatge futur que se li pugui ocasionar.

Leave a Reply