La història del capital privat

En matèria financera, el capital privat es pot definir com un actiu caracteritzat per la inversió en diners o deute amb un component immobiliari. Aquestes operacions normalment impliquen una planificació de tramitació dinàmica a partir d’una ajustada recol·locació l’actiu; podem estar parlant de relloguer de possessions o també posada en marxa de promocions immobiliàries, grans projectes urbanístics, etc

Les injeccions de capital es poden realitzar per mitjà de fons de capital privat immobiliari, que són sistemes d’inversió generals, les quals reuneixen fons de diversos inversors. Aquests capitals normalment tenen una durabilitat repartida en 2 o 3 anys d’inversió, en aquest període s’adquireixen els actius. El temps de gestió dels actius s’empra per crear valor mitjançant la tramitació dinàmica i finalment, en els últims anys d’aquest procés es crea la cotització; període de liquidació és com se l’anomena.

Durant segles, els recursos de capital privat han finançat projectes i empreses, encara que on més importància han tingut és als Estats Units, concretament en els últims 30 anys; ja que han impulsat el desenvolupament econòmic i l’actitud competitiva entre empreses. En aquest país han tingut lloc una sèrie de canvis importants com són modificacions en la normativa prudencial que regeix les inversions de capital, major equilibri macroeconòmic, la inclusió de capital del govern en aquest tipus d’inversions de fons i l’eliminació de la regulació existent en els mitjans d’inversió. Aquests són els més importants factors que han donat vida a aquest sector dels fons de capital en el món actual, sobretot als EUA.

Pel que fa a la intermediació financera, els capitals realitzen una tasca important. En països d’economia desenvolupada com Anglaterra, la zona euro i EUA El capital privat és un mitjà important que actua com a complement als mercats de crèdits tradicionals i és una manera més de finançar empreses de recent creació o que tenen situacions de dificultat monetària, solen ser casos en què l’accés al crèdit bancari ja no és possible i solen negar els finançaments o préstecs. També les grans corporacions empresarials han estat finançades d’aquesta manera; de fet tenim casos com Yahoo, Express, Starbucks, Microsoft, Dell, Federal i altres exemples que podríem esmentar aquí han estat impulsades amb mitjans procedents del capital privat.

El capital privat compleix una important funció en les economies emergents, en omplir aquest buit de les empreses petites que no poden accedir al finançament tradicional; per exemple a països com la Xina, Hong Kong, Indonèsia i Sud-àfrica, Israel, Índia, Corea.

Leave a Reply