Sortides professionals en la carrera d’història

La carrera d’història ha sigut sempre una d’aquelles que ha estat infravalorada. Sí que es veritat que no es pot ser molt ambiciós pensant que es pot arribar a guanyar el mateix que si s’estudia una enginyeria, però cal ser conscient que la vida també està feta de passions, passions com la de saber dels nostres avantpassats.

Així doncs, si tú, jove o pare d’un jove, vols saber quines sortides professionals té la carrera universitària d’història (i avui en dia ja no es diu carrera sinó que graduat), en aquest article faré una breu explicació de les sortides que té. Et repeteixo que no en té moltes, però és que qui estudia historia és per què li agrada el enriquir-se cada cop més i més.

En primer lloc està la figura de l’historiador. Òbviament, si s’estudia aquest grau es pot accedir a ser historiador i fer sempre treballs de recerca participant en molts projectes universitaris i de l’Administració Pública, per tal d’elaborar tesis realment importants i interessants que, si són de gran rellevància, poden calar i molt en altres estudis.

En segon lloc està la professió de ser mestre. Si el que t’agrada és ensenyar al altres el què has aprés, aquesta sortida és la que millor t’anirà. És molt gratificant poder ensenyar i participar en l’ensenyament tant de joves adolescents com a universitaris encara amb l’acne recent.

I finalment, està la sortida de unir-se en equips de recerca per a l’elaboració de llibres, tractats, quaderns varis… Tot això també orientat al tema de l’ensenyament però des d’un altre cantó, des del que no has de participar de forma activa en les classes.

Ara et toca a tu decidir per a on tiraràs i què és el que més t’agrada fer.

Leave a Reply